Четвер, 25.Квітень.2024, 11:29:52
Вітаю Вас Гість

Портал села Гонятичі

Меню сайту
Категорії розділу
Наше опитування
Звідки ви дізналися про наш сайт???

javascript:; javascript:;
Всього відповідей 41
Статистика

Скільки людей на сайті: 1
Скільки чужих: 1
Скільки своїх: 0
Головна » 2012 » Травень » 17 » Нерест
1:55:36
Нерест
Квітень, травень і червень щороку оголошуються місяцями охорони нерестуючої риби, тому існує заборона на її вилов. Нерест у річках та озерах триває із 1 квітня до 10 червня, а в придаткових системах (старицях, меліоративних канавах, розливах водойм) - до 30 червня.

Однак, сприяючи рибалкам-аматорам, «Львівдержрибоохорона» дозволяє любительське рибальство на водоймах, закріплених за УТМР, та винятково цього року - на річці Дністер.

На теренах Миколаївського району рибальство дозволено однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з берега і тільки на спеціально визначених ділянках. На Дністрі у Колодрубах та Березині можна ловити рибу обабіч річки проти течії на відстані 500 метрів від автомобільного моста, у Липицях - у зоні впадіння в нього Тисмениці, у Надітичах - від впадіння Брідниці вверх за течією обабіч на відстані 500 метрів. У водоймах, закріплених за Миколаївською районною організацією УТМР, рибальство дозволено членам товариства, які сплатили внески за 2012 рік, та іншим громадянам - за окремими відловочними картками, які можна придбати за адресами: м. Миколаїв, вул. Чорновола, 1; м.Новий Розділ, вул. Грушевського, 31.

Згідно із наказом, на дозволених водоймах визначено нерестові ділянки:
озера «Чисте», «Менделєєвське», «Глибоке»: від цегельного заводу в селищі Роздолі до закінчення вулиці Малехівської у Новому Роздолі;
«Старе», Новий Розділ, парк - весь берег від РДХГП «Сірка»;
«Берездівецьке» - від поперечної дамби в напрямку Дністра;
«Мисливські», РДХГП «Сірка» - поперечні дамби між озерами;
«Барвінок» - від впаду Колодниці обабіч на відстані 250 м. в напрямку помпувальної станції;
у Розвадові: затоплений кар'єр - берег від залізничної станції;
старорічище біля ветлікарні - зі сторони Дністра;
в Усті: лівий берег в урочищі Жибуси;
урочище Болото в Демні - берег від річки Зубри;
«Великий Байкал» - берег зі сторони дач;
технічні водойми «Розділтеплоенерго».

На всіх інших водоймах рибальство заборонено. Наголошуємо, що протягом усього року заборонено рибальство у 500-метровій зоні рибгоспу «Рудники» з рибдільницями у Держові, Меденичах, а також Миколаївської меліоративної станції - у Гонятичах, Криниці, Більчому.

Також під час нересту в рибогосподарських водних об'єктах і прибережних захисних смугах заборонено проводити днопоглиблювальні, вибухові, бурові роботи, видобуток гравію та піщано-гравійної суміші, трелювання лісу, а також пересування будь-яких плавзасобів, крім уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів.

Звертаємося до керівників підприємств, фермерських господарств із проханням підтримувати ефективну роботу очисних споруд, виявити обережність при застосуванні хімічних спецзасобів під час обробітку земельних наділів та не допустити потрапляння їх у водойми.

Усім рибалкам — членам УТМР - бажаємо успішного рибальства. Нагадуємо, що порушники правил будуть притягнуті до адміністративної та кримінальної відповідальності. До речі, Постановою Кабміну України №1209 від 21.22.2011 р. за незаконний вилов водних живих ресурсів як покарання запроваджено нові тарифи.
Категорія: Новини | Переглядів: 969 | Додав: Jaguar777 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту